Det nye Rejsekort

​Det velkendte system med billetter, klippekort osv. stammer fra 1970'erne. Udstyret er slidt, og i stedet for at opdatere det gamle udstyr, har trafikvirksomhederne valgt et nyt billetsystem … Rejsekortet.

Rejsekortet

Månedskort (under 65 år) og ”mimrekort” eksisterer stadig, og de som har / kan bruge en ”Smart-phone”, har mulighed for at bruge den til at ”købe” enkelte tog- og busbilletter.
Rejsekortet er kommet for at blive, og vi må lære at anskaffe og bruge kortet rigtigt.

Der er to måder at anskaffe et rejsekort på:

1. Henvende sig ”fysisk” på et sted hvor man kan oprette / købe et rejsekort.
  2. Ved at bestille et rejsekort via internettet.

Ad. 1. Her i Fredensborg Kommune er det ”nærmeste fysiske sted” (november 2013) på:

Allerød - DSB 7- Eleven, Allerød Stationsvej 4 A, 3450 Allerød
Hørsholm Centerkiosk, Hørsholm Midtpunkt 53, 2979 Hørsholm
Lokalbanen Fredensborg Station, Stationsvej 2, 3480 Fredensborg

Ad.2.  At bestille et rejsekort via internettet er (for de af os som har adgang til nettet) faktisk forholdsvis nemt. ”Klik ind på www.rejsekort.dk … og følg vejledningen.

Ældre Sagen Fredensborg finder det ”utilfredsstillende” at det pt. kun er få steder nær kommunene, man kan anskaffe sig et rejsekort. Derfor tilbyder ”Ældre Sagens IT kyndige”, at hjælpe med bestilling / anskaffelse af rejsekort via internettet til både de der ikke har eget Internet / e-mail adresse, og de som har … men ikke helt magter at gennemføre bestillingsproceduren på nettet.

Hjælpen kan du f.eks. få ved at møde op til Ældre Sagens IT – support på Græstedgård, Kokkedal (normalt onsdag mellem kl. 09 og 12, men se åbningsdage, -tider og adresse andet steds her på hjemmesiden). Her kan du også læse om andre steder hvor Ældre Sagens IT kyndige underviser / kan hjælpe dig. (Måske har du en ”IT nabo” eller evt. ”IT bør-nebørn” som kan hjælpe?).

Det er en god ide, at medbringe / huske egne personlige data,blandt adresse, CPR nummer, telefonnummer, evt. e-mail adresse, bankkonto nr. og om muligt et digitalt ”pas-foto” lignende billede af dig selv.

”Selve brugen af rejsekortet og kritikpunkter er en anden sag.
Ældre Sagen Fredensborg har fået tilsagn fra DSB om undervisning i brugen af Rejsekortet; og da perioden hvor ”Klippekortet” nu er forlænget til medio 2014, vil Ældre Sagen tilbyde medlemmerne relevant information og undervisning, ca. en måned før klippekort udgår.
Følg med her på Ældre Sagen Fredensborgs hjemmeside.

Af: Michael Huusom, Rejsegruppen”

AKTUEL INFORMATION

Se billeder fra arrangementer og aktiviteter og find de seneste  informationer fra lokalafdelingen.

KONTAKTPERSONER

Ønsker du kontakt med en person fra et af frivilligområderne eller fra bestyrelsen finder du en oversigt over kontaktpersonerne under
KONTAKTPERSONER