Pause

Arrangementer

Velkommen til Farum lokalafdeling

Vi er en lokalafdeling af den landsdækkende, almennyttige organisation Ældre Sagen, som er uafhængig af partipolitik, religion og etniske forhold.

Vi arbejder for, at alle voksne – uanset alder – skal have retten til at bestemme over egen tilværelse, have et meningsfuldt liv og mulighed for at deltage aktivt i samfundet.
 
Her på hjemmesiden kan du finde oplysninger om Farum lokalafdeling og de arrangementer, vi tilbyder. Du kan finde muligheder for at få støtte eller vejledning, og du kan melde dig som frivillig.
 

Eventuelle særtilbud kan læses nedenfor!

 

Sommertur til Sicilien 5. – 12. maj 2018
 
Sicilien er Middelhavets største ø med en lang historie bag sig, idet grækerne koloniserede øen 753 år f. Kr.Øen er et stykke uspoleret og autentisk Italien, hvor oldtiden er meget nærværende. Forskellige folkeslag har i tidens løb efterladt mange kulturhistoriske perler, som vi møder på denne tur. Vi kommer på ”vulkaner” bogstaveligt talt, når vi besøger Europas største aktive vulkan, hvor vi kan komme helt til tops i 3323 meters højde. Det bliver en afslappet tur med skønne natur­oplevelser og tid til socialt samvær på rigtig gode hoteller. Nedenstående følger et komprimeret dagsprogram, som kan bestilles fyldigere hos undertegnede inkl. et kort, der viser turen. VIGTIGT: Vores fremragende guide Torben Folkmann medbringer høretelefoner/lydsystem på alle udflugter og dvs., at alle kan høre.
 
Dag 1: Ankomst
Fly fra København kl. 17:00 med ankomst til Catania kl. 20:05, hvor vi skal bo på Hotel Best Western. Se nærmere på www.hotelmediterraneoct.com. Alle værelser har balkon (uden møbler) og hotellet ligger i et bynært beboelseskvarter. Da vi ankommer sent, er der ingen aftensmad – men baren er åben.
 
Dag 2: Besøg på vulkanen Etna med frokost på vingård
Gennem talrige hårnålesving snor vi os op mod den altid rygende top, og undervejs skifter land­skabet mellem små landsbyer, frodig natur og golde klipper. I 1980 meters højde er det muligt at kigge dybt ned i sidekraterne, der bliver kaldt ”etnaunger”. Vi spiser frokost på en vingård på Etna inkl. smagning af 3 vine. Aftensmad på hotellets restaurant, der ligger 100 meter fra hotellet.
 
Dag 3: Catania
Byen ligger for foden af Etna, og dens historie er nært knyttet til vulkanen, som i forbindelse med jordskælv har ødelagt byen talrige gange og senest er genopbygget i 1600-tallet. Den historiske bymidte er anlagt efter romersk forbillede og fremstår smukt vedligeholdt med fornemme pladser omkranset af prægtige paladser, imponerende kirker og travle handelsgader. Vi begynder med et besøg på det forrygende lokale marked i Catanias gamle bydel. Vi bliver mødt af et siciliansk sansebombardement af dufte og farver fra de utallige boder. Frokosten tager vi undervejs. Det bliver traditionel street food smagning med italienske pølser, skinke og oste. Aftensmad på hotellet.
 
Dag 4: Besøg i Siracusa
Det var her grækerne gik i land for mere end 2.700 år siden og grundlagde byen på den lille ø Ortigia, og det var her kunstnere og videnskabsmænd som Dionysios og Archimedes levede. Vi skal på opdagelse i Ortigias historiske centrum og opleve strædernes charme og patina i den jødiske ghetto samt se resterne af Apollotemplet og ikke mindst den bemærkelsesværdige domkirke, hvor et kapel er viet til Santa Lucia, der led martyrdøden. I bydelen Neapolis understreger det romerske amfiteater og det græske teater byens betydning under både grækerne og romerne. Det græske teater var Siciliens største med plads til 15000 tilskuere. Vi runder af med et besøg ved tyrannen Hierons gigantiske tempel og herfra videre til grotten Dionysos’ Øre med en suveræn akustik. Frokost på egen hånd og aftensmad på hotellet.
 
Dag 5: Piazza Armerina og Palermo
Turen til dette område går gennem storslåede landskaber, som vidner om, at Sicilien var det mægtige Romerriges store kornkammer. Romerriget er også nærværende, når vi besøger den romerske kejservilla, Villa Romana del Casale, ved byen Piazza Armerina. Mosaikgulvene i kejservillaen er næsten intakte. Herfra fortsætter vi mod Palermo, hvor vi skal indkvarteres og have aftensmad Vi skal bo på et dejligt hotel ved kysten udfor Palermo. Hotellet hedder Hotel Domina Zagarella Santa Flavia, og man kan se mere på: www.dominasicily.com/en/4-star-hotel-santa-flavia. Alle værelser har balkon (men ingen garanti for om udsigten er mod havet eller fastlandet). Husk badetøj.
 
Dag 6: Palermo
Palermo har sjæl og charme, er støjende og hektisk, og byens centrum er charmerende med lokale markeder og pladser, hvor livet leves på italiensk, og sidst men ikke mindst Normannerborgen, der er byens ubestridt største seværdighed med det vidunderlige og ubeskrivelige Capella Palatina.
Aftensmad på hotellet.
 
Dag 7: Monreale – Monte Pellegrino – Palermo
Man kan ikke være i Palermo uden at besøge Monreale, så vi tager turen 300 meter op til Monte Caputo. Her ligger den smukke katedral Santa Maria la Nuova opført af normannerkongen William II i 1100 hundredtallet. Her finder vi et kæmpe antal billedmosaikker i guld og prægtige farver. Herfra snor vi os gennem flere hårnålesving til toppen af Monte Pellegrino, hvor en spektakulær grottekirke venter. Aftensmad på hotellet.
 
Dag 8: Cefalu og hjemrejse
Nu skal vi hjemad langs nordkysten til Cefalu, som i det gamle kvarter er fyldt til bristepunktet med små hyggelige butikker og cafeer, og det hele emmer af italiensk stemning og atmosfære. Byens seværdighed er normannerkongen Roger den 2’s palads. Vi tager på en lille byvandring i de pittoreske gader, og lader os måske friste til en ”brioche con gelato” eller en ”frutta martorana”.
Frokost på egen hånd. Let aftensmad på lokal restaurant inden ankomsten til lufthavnen.
Vi flyver fra Catania kl. 21:05 med ankomst Kastrup kl. 00:10
 
Generelt
Rejselederen hedder som tidligere nævnt Torben Folkmann, og mange vil kende ham fra turen til Amalfikysten. Han har en bred viden om kulturliv, folkesjæl og historisk baggrund, ikke mindst når det gælder mad- og vinkultur. Jeg har på forhånd sikret mig, at vi ikke bliver for længe i ”marken”, så der bliver tid til socialt samvær. Det er klart, at der bliver nogle enkelte lidt længere busture fordi jeg bevidst har valgt, at vi kun skal bo på 2 hoteller, men naturen er jo også en del af turen.
Så til det mere praktiske:
Prisen for turen er kr. 10.595,00/person, som inkluderer:
Fly København – Catania tur/retur inkl. skatter og afgifter
2x20 kg indchecket bagage og 10 kg. håndbagage pr. pers. på flyet tur/retur
Overnatning i delt dobbeltværelse på 4* hoteller
Lokal byskat på hoteller.
7 x morgenmad
1 x frokost inkl. vinsmagning
1 x street food frokost
7 x aftensmad
Buskørsel i h.t. ovenstående program
Høretelefoner/lydsystem på alle udflugter
Entré til Det Græske Teater på dag 2
Entré til Villa Romana del Casale på dag 5
Entré til Capella Palatina på dag 6
Entré til Monreale på dag 7
Entré til grottekirken på dag 7
 
Tillæg pr. person
Enkeltværelse                                       kr. 2200,00
Årsafbestillingsforsikring                     kr.   657,00 (hvis man ikke selv har den)
 
Tilmelding fra nu til:
Leon Andersson enten pr. mail – leon.andersson@gmail.com eller pr. tlf. 40 51 60 22.
Der vil som sædvanligt blive arrangeret bus fra Farum/Værløse til Kastrup og retur.