Er der noget med IT, som du ikke forstår?

IT doktoren.jpe


Enig! IT driller fra tid til anden os alle. Det kan der være mange årsager til. Det bliver i hvert fald sjældent lettere. Ikke så snart man begynder at få færten af det, bliver det lavet om, eller man skal have ny ’maskine’, eller også virker skidtet så langsomt, at man hellere vil gå en tur, eller sætte sig ud i haven. Rigtigt øv. Hvorfor skal det være så kompliceret? Det har vi ikke svaret på, men vi kan i Ældre Sagen sikkert hjælpe dig med, at få din pc til at fungere mere hensigtsmæssigt.
 
 
​​
 

 IT hjælp, IT besøgsven og Ipad Undervisning.

 
It-hjælperne​ er en gruppe frivillige, som gratis hjælper dig med at få din PC eller iPad til at virke igen, hvis du ikke kan få den til at gøre, som den skal. Du skal blot være pensionist eller efterlønner bosat i Rudersdal Kommune – og du skal ikke være medlem af Ældre Sagen. Det lyder som et godt tilbud, og det er det også. For det meste kommer de ud til dig i dit hjem. Det er tit det nemmeste for begge parter. PC-hjælperne assisterer også med rådgivning om og opsætning af en ny maskine. Ofte trænger en langsom computer også til en effektiv oprydning. 
Og hvordan får du så fat på dem? Blot ved at ringe til vagttelefonen 20 45 00 68 eller lægge en besked med dit navn, telefonnummer og lidt om, hvad der er galt. Så ringer de tilbage og aftaler et tidspunkt, som passer både dig og dem. Men de underviser ikke, det er der andre i gruppen som kan hjælpe med.
Har du lyst til at blive en del af PC-hjælperne, skal du blot skrive til denne e-mail fil@mail.dk.
 

IT besøgsven​ hjælper ældre og handicappede med at forstå og bruge computeren. Et forløb er over tre måneder en time om ugen efter dit ønske. De er dygtige amatører, har tålmodig og drikker gerne en kop kaffe. De kan det meste og har tavshedspligt. Du bestemmer, hvad I skal arbejde med. Vil du have besøg af en it-besøgsven så ring 20 15 36 46.
 


Kursus i iPad er til dig, som lige har anskaffet dig en iPad, tilbyder vi et kursusforløb over 2 dage for absolut begyndere, hvor vi hver gang bruger 2 – 3 timer på mange spændende emner. Kurset er ikke relevant for kursister der tidligere har været på vores kurser.
Vi har også nogle 3 timers kurser for let øvede med forskelligt indhold, nemlig et hold A og et hold B. Der vil være 8 – 10 kursister på begge typer kurser, og dertil har vi nogle instruktører, som kan hjælpe hver enkelt, når der bliver brug for det.
Kurserne holdes på bibliotekerne i Birkerød, Holte og Nærum, og starter igen til efteråret. Du skal ’købe’ gratis billetter på bibliotekerne, fordi der er et begrænset antal pladser. Hold derfor øje med bibliotekernes hjemmeside.
På vores egen hjemmeside kan du gå direkte til reservationssiden ved at trykke på den ønskede dato under fanen ”IT hjælp og kurser” og linket ”Kurser i IPad”. 
Har du behov for mere undervisning kan vi henvise til aktivitetscentrene, hvor du kan fortsætte med at blive bedre til at bruge din iPad.
EKSTRA KURSER. 23. okt. i Nærum og 28. nov. i Birkerød.
---------------------------
Da vi ikke har kurser i andre tablets, kan vi henvise til en side der kaldes e-kurser på dette link E-kurser med information om
Udseende - Opsætning - Navigation - Kom på nettet - Hent, organiser og slet apps.
 
KONTAKT
Kontaktperson billede
It og teknologi
Carsten Thaarup
Mobil: 40576781

​Seks råd sikrer dig mod spam- og svindelmails.

 
Nye film om sikkerhed på nettet fra Nets
 
Nets har lanceret tre film om net-sikkerhed. Filmene viser, hvordan man bevæger sig sikkert på nettet, hvordan man vælger gode adgangs-koder, og hvordan man undgår svin-del på nettet.
 
Den primære målgruppe for filmene er ældre, som føler sig utrygge ved at bruge internettet og gerne vil vide mere om, hvordan man færdes sik-kert på nettet. Se her.
------------------
 
Nye film om digital selvbetjening fra
Digitaliseringsstyrelsen.
Styrelsen har netop lanceret tre korte animations-film, som skal hjælpe it-udfordrede danskere med Digital Post, NemID og NemSMS, så de kommer i gang med at bruge de digitale løsninger.
Se her.